TOP 10 MONEY TRANSFER

Negara yang membangun, kiriman wang sangat bermain peranan penting pada ekonomi mereka. Dengan peningkatan teknologi mudah alih dan platform digital sekarang semakin mudah untuk membuat kiriman wang atau membuat pembayaran, semuanya mengunakan Aplikasi Apps. Saya senaraikan 10 Mobile Apps Money Transfer yang popular di asia. 

1- TransferWise

TransferWise, perkhidmatan pemindahan wang utama yang lahir di Eropah, telah memperluaskan lagi jangkauannya di Asia, yang dilancarkan awal tahun 2017 di Asia Pacific hub di Singapura 

2-OrbitRemit

Ditubuhkan pada tahun 2009 di New Zealand, OrbitRemit adalah perkhidmatan pemindahan wang antarabangsa yang membolehkan orang ramai di UK, Australia, dan New Zealand menghantar wang kepada rakan-rakan dan saudara-mara mereka di lebih 40 negara.

3-Azimo

Azimo adalah khidmat pengiriman wang dalam talian di London. Syarikat itu bertujuan untuk membuat pemindahan wang antarabangsa lebih murah, lebih cepat, mudah dan mudah difahami.

4-TransferGo

ransferGo dibangunkan untuk pengiriman wang digital yang disasarkan kepada pekerja asing. berpangkalan London, TransferGo membolehkan pelanggan menghantar wang ke negara-negara Eropah, serta di Hong Kong, Filipina dan India.

5-WeChat Pay

WeChat Payment adalah applikasi pembayaran yang berada di dalam aplikasi sosial WeChat dan aplikasi ini juga paling popular di Negara China.

6-Toss

Toss Adalah sebuah perkhidmatan dari Viva Republica Korea Selatan, aplikasi perbankan mudah alih yang popular dengan asas pengguna yang berkembang pesat di lebih daripada 6 juta orang berdaftar.

7-TNG Wallet

TNG Wallet adalah perkhidmatan e-wallet utama di Hong Kong untuk peniaga dan pengguna. Aplikasi mudah alih membolehkan pengguna membuat bayaran peer-to-peer, pemindahan bank, membayar bil utiliti, topup telefon bimbit dan membuat pemindahan wang.

8-Abra

Abra mobile adalah rangkaian pemindahan mata wang peer-to-peer yang menggunakan teknologi Bitcoin dan blockchain untuk membolehkan pengguna membuat transaksi di lebih dari 50 mata wang. 

9-Coins.ph

Coinsph dibangunkan di Filipina, Coins.ph menyediakan perkhidmatan pembayaran bil, membeli-belah dalam talian, dan perkhidmatan penghantaran wang di seluruh Asia Tenggara. 

10-Toast

Toast dari Singapura, adalah aplikasi pemindahan wang peer-to-peer yang membolehkan rakyat Filipina di Hong Kong dan Singapura menghantar wang ke rakan dan keluarga mereka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *